För en välfungerande och hållbar värdepappersmarknad

Avdelare

God sed genom självreglering

Vi är en ideell förening på värdepappersmarknaden som verkar för god sed. Vi arbetar genom självreglering, som innebär att experter från olika områden samarbetar kring utformandet av regelverk och standarder, tolkar regelverk samt granskar hur branschen följer regler.

I föreningen ingår fem så kallade sakorgan. Finansinspektionen har delegerat vissa uppgifter till två av sakorganen.

Vårt mål är att den svenska värdepappersmarknaden ska vara en av de mest välfungerande, mest långsiktigt hållbara och högst förtroendeingivande i Europa. Vi driver relevanta framtidsfrågor som bidrar till en mer effektiv, sund och stark värdepappersmarknad som i sin tur bidrar positivt till näringsliv och samhälle.

Svenska - Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_dcc1_po_346_dc346
Avdelare
Avdelare
Avdelare

Nyheter

23-02-02 Nyhet

Redovisningstillsynens årsrapport för 2022

Nämnden för svensk redovisningstillsyn (Nämnden) har publicerat sin årsrapport för 2022. Rapporten beskriver Nämndens verksamhet och granskningar av börsbolags finansiella rapportering. Nämnden fattade beslut i totalt 62 ärenden, vilket är ungefär samma antal som under de senaste åren.

Läs mer

22-10-28 Nyhet

Satsning på Corporate Governance

Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden är en av initiativtagarna till inrättandet av ett forskningsinstitut inom området bolagsstyrning, The Swedish Corporate Governance Institute (SCGI). Fokus ligger på aktuella frågor för svenska börsbolag och aktiemarknaden. 

Läs mer
Avdelare
Avdelare
start_prenumerera.jpg

Prenumerera på våra nyheter

Se till att du inte missar viktiga nyheter från Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden!

Genom att ange din e-postadress samtycker du till att Föreningen för god sed samlar in och behandlar din personuppgift, e-postadress. Uppgiften sparas under tiden du har en aktiv prenumeration.